cum comanzi un produs

astept cu drag comenzile, intrebarile si propunerile voastre pe adresa de e-mail lace_harajuku@yahoo.com sau alina_ionescu992001@yahoo.com
ma gasiti pe breslo sub numele ladybeads sau pe etsy ca radusport.
multumesc!


marți, 16 octombrie 2012

Art Nouveau o veche pasiune redescoperita

De cand am aflat exact ce este art nouveau, am fost pasionata de aceasta periaoda, in special de bijuteriile apartinand acelei perioade innecate in absint si vise boeme.
 Vreau sa va ofer la aceasta ora tarzie o pastila de cultura art nouveau, pentru cei/cele curioase/curiosi exista multe albume de arta in comert si tone de informatie online, eu vreau sa va dau doar cateva informatii care va vor face sa intelegeti putin ideea art nouveau(si sa pareti super culti in cadrul unei discutii)
 In primul rand art nouveau s-a nascut din miscarea arts and crafts candva pe la sfarsitul secolului XIX , inceputul secolului XX. exista trei centre art nouveau, unul la Nancy, altul la Paris si un al treilea la Glasgow.
Art nouveau admira si imita in special forma libelulei, a lebedei si a tuturor formelor organice, fluide ca de ex vita de vie sau iedera. Numerosi artisti au gasit inspiratia atat in natura cat si in cultura japoneza care atunci incepea sa fie cunoscuta in Europa.
 Art nouveau glorifica o femeie frumoasa, misterioasa, visatoare, melancolica, cu parul desfacut(de obicei in nuante de roscat) si ochi mari, dramatici.
Ca o mica curiozitate, unii artisti art nouveau considerau ca in casa totul trebuie asortat, inclusiv vestimentatia locatarilor cu mobilierul si arhitectura.
 In perioada art nouveau totul curge, este fluid spre deosebire de art deco care aduce in prim plan forme geometrice clare.
Acest principiu este valabil si in cadrul bijuteriilor, daca forma este organica, fluida aveti de-a face cu un original sau un repro art nouveau, daca forma este clara, de inspiratie egipteana(Ca si in cazul serialului hbo Imperiul din atlantic city care este amplasat in perioada art deco) aveti de-aface cu art deco.

 curiosi?

Niciun comentariu:

breslo mini

Breslo.ro - Comunitatea artizanilor Handmade din Romania

o sursa de inspiratie